Çerez Politikası

ÇEREZ POLİTİKASI

Güncelleme Tarihi: 19.06.2021

 

Hom Danışmanlık ve Tekstil Limited Şirketi (bundan sonra “House Of Mare”), birçok web sitesinde olduğu gibi ziyaretçilerin web sitesini daha iyi deneyimlemelerini sağlamak amacıyla çerez kullanmaktadır.

İşbu Çerez Politikası web sitesi ziyaretçilerini çerezin tanımı, çerez türleri, House Of Mare tarafından kullanılan çerezler ve çerez tercihlerinin nasıl yönetilebileceği konularında bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Web sitesinde yer alan çerez kullanım uyarısının kapatılması ya da web sitesi kullanımına devam edilmesi halinde çerezlere onay verildiği kabul edilir.

Çerez kullanımını onaylamıyorsanız web sitesine devam etmemenizi ya da tarayıcınızdan çerez tercihlerinizi değiştirmenizi rica ederiz. Çerezlere izin verilmemesi halinde web sitesinin bazı özelliklerinin işlevselliğini yitirebileceğini hatırlatmak isteriz.

ÇEREZ (“COOKIE”) NEDİR?

Çerez, bir web sitesini ziyaret ettiğinizde bilgisayarınızda ya da mobil cihazınızda depolanan küçük metin dosyalarıdır. Bu dosyalarda IP adresiniz, oturum bilgileriniz, eriştiğiniz sayfalar vb. veriler saklanır. Çerezler, ad ve soyadı ya da adres gibi verileri içermezler.  Çerezler sayesinde web sitesi tercihleriniz hatırlanabilir, oturumunuzun açık tutulması sağlanabilir ya da size ilgilendiğiniz içerik sunulabilir.

Çerezlere ilişkin detaylı bilgi için www.aboutcookies.org ve www.allaboutcookies.org adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

ÇEREZ TÜRLERİ

Çerezler mobil cihazlarda depolanma süreleri ve kimin tarafından yerleştirildikleri gibi kriterlere göre farklı türlere ayrılmaktadır. Bu kriterler kapsamında temel ayrım şu şekildedir:

  • Oturum Çerezleri/Kalıcı Çerezler: Oturum çerezleri, geçici çerezler olup tarayıcıyı kapattıktan sonra cihazdan silinirler. Bu çerezlerin temel işlevi web sitesinin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamaktır. Kalıcı çerezler ise tarayıcıyı kapattıktan sonra da ziyaretçi tarafından silininceye ya da süresi doluncaya dek cihazda kalmaya devam ederler. Kalıcı çerezler, sitelerin tekrar geldiğinizde ne tercih ettiğinizi hatırlamasına izin verir. Örneğin, siteyi ilk ziyaretinizde Almanca olarak okumayı seçerseniz, siteye bir daha geri geldiğinizde size otomatik olarak Almanca görünecektir. Her zaman bir dil tercihini seçmek zorunda kalmamak, onun sizin için daha uygun, daha verimli ve kullanıcı dostu olmasını sağlar.
  • Birinci Taraf/Üçüncü Taraf Çerezler: Birinci taraf çerezler ziyaret edilen web sitesi operatörü tarafından cihaza yerleştirilen çerezlerdir. Üçüncü taraf çerezler ise ziyaret edilen web sitesi operatörü dışındaki kişiler tarafından cihaza yerleştirilen ve kontrol edilen çerezlerdir.

HANGİ ÇEREZLERİ KULLANIYORUZ?

House Of Mare, farklı türde çerezler kullanmaktadır.

Zorunlu Çerezler: Web sitesinin doğru bir şekilde çalışmasını sağlayan ve özelliklerini kullanmanıza imkân veren teknik çerezlerdir. Oturum çerezi kategorisinde yer alırlar. Bu çerezlerin engellenmesi halinde web sitesi özelliklerinin kullanılamaması sonucu doğar. Zorunlu çerezlerin kullanımı için ziyaretçilerimizin onayı gerekmemektedir.

Analiz Çerezleri: House Of Mare web sitesi deneyiminizi iyileştirmek amacıyla analitik çerezler kullanmaktadır. Analitik çerezler, ziyaretçilerimizin web sitesi nasıl kullandığını (örn; hangi sayfaları ziyaret ettiğini, ziyaret süresini vb.) anlamamızı sağlar. Böylelikle House Of Mare sunduğu içerikleri geliştirebilir ya da web sitesi tasarımını değiştirebilir. Analitik amaçlar için web analiz araçlarından Google Analytics kullanılmaktadır. Web izlemeye ilişkin ayrıntılı bilgiyi Google Gizlilik Politikasında bulabilirsiniz. Google Analytics kapsamı dışında kalmak için tıklayınız.

İşlevsellik Çerezleri: Web sitesini tekrar ziyaret ettiğinizde dil tercihlerinizin, bölge seçiminizin vb. hatırlanmasına olanak sağlar.

Hedefleme/Reklam Çerezleri: House Of Mare web sitesinde hedefleme ve reklam amacıyla farklı birinci taraf ve üçüncü taraf çerezler kullanmaktadır. Bu çerezleri tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek engellemeniz mümkündür. Bu çerezler örneğin, ziyaret ettiğiniz web siteleri ve satın aldığınız ürünler gibi, genel olarak hangi ilgi alanlarına sahip olabileceğinizi öğrenmek için kullanılabilirler. Bu aynı zamanda yaşınız, medeni durumunuz ve kaç çocuğunuz olabileceği gibi sizin hakkınızdaki şeyleri anlamamıza yardımcı olabilir.  Bu veriler, beğendiğiniz veya ihtiyaç duyduğunuz şeylere daha iyi uyan ürün ve hizmetler için size reklam göndermemize olanak tanır. Aynı zamanda aynı reklamı görme sayınızı da sınırlayabilmemizi sağlarlar.

Sosyal Medya Eklentileri: House Of Mare web sitesine ve mobil uygulamasına çeşitli sosyal medya eklentileri entegre edilmiştir. Entegre edilmiş sosyal medya butonlarından birine tıklandığında bazı bilgileriniz sosyal medya sağlayıcılarla paylaşılır. Aynı anda sosyal medya hesabında oturumunuz açıksa veya sosyal medya çerezleri tarayıcınızda kayıtlıysa, sosyal medya sağlayıcı web sitemizdeki ya da mobil uygulamamızdaki ziyaretinizi tanıyabilir ve sosyal medya profilinizde bu aktiviteleri gösterebilir.

Bir sosyal ağ üzerinde bir hesabınız bulunmamış (örneğin Facebook), eklentinin sağlayıcısına giriş yapmamış veya eklenti tıklamamış olsanız bile sosyal medya sağlayıcıların ziyaret edilen bir web sitesinin URL bilgisi veya IP adresi gibi bilgileri kaydetmesi mümkündür.

Sosyal ağların House Of Mare web sitesini ziyaretinizi kullanıcı hesaplarınızla ilişkilendirmesini önlemek için, web sitemizi ziyaret etmeden önce kullanıcı hesabınızdan çıkış yapmanız gerekmektedir.

House Of Mare web sitesi ve mobil uygulamasında entegre edilmiş olan sosyal medya eklentilerine ilişkin daha fazla bilgi için ilgili sosyal medya platformunun gizlilik politikasını okumanızı öneririz.

Facebook: https://tr-tr.facebook.com/privacy/explanation

Twitter: https://twitter.com/en/privacy#update

Google/Youtube: https://policies.google.com/privacy?hl=tr&gl=ZZ

Pinterest: https://policy.pinterest.com/tr/privacy-policy

Instagram: https://help.instagram.com/155833707900388

Linkedin: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?_l=tr_TR

 

ÇEREZ TERCİHLERİNİZİ NASIL DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ?

Çerezleri kullandığınız tarayıcının ayarlarını değiştirerek kişiselleştirmeniz ya da tamamen engellemeniz mümkündür. Tarayıcınızı tüm çerezleri reddetmek veya bilgisayarınıza bir çerez gönderileceğinde bunu belirtmek üzere ayarlayabilirsiniz. Ancak, bu, sitelerimizin veya hizmetlerimizin düzgün çalışmasını engelleyebilir. Tarayıcınızı, taramayı her bitirdiğinizde çerezleri silecek şekilde de ayarlayabilirsiniz. Farklı tarayıcılar için izlenmesi gereken adımlara ilişkin detaylı bilgiye aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

Tarayıcı Adı

Link

Google Chrome

https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=tr

Internet Explorer

https://support.microsoft.com/tr-tr/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox

https://support.mozilla.org/tr/kb/cerezleri-silme-web-sitelerinin-bilgilerini-kaldirma

Yandex

https://yandex.com.tr/support/browser-classic/personal-data-protection/cookies.xml

Safari

https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=tr_TR

 

Diğer tarayıcılarda çerez tercihlerini yönetmek için ilgili tarayıcının yardım veya destek sayfasını inceleyebilirsiniz.

Aşağıda web sitemizde kullanılan çerezlerin türleri ve bu çerezlerin nasıl kullanıldığına ilişkin detaylı bilgi yer almaktadır.

Çerezler

Çerez Sağlayıcı

Çerez Türü

Açıklama

Çerez Süresi

 

 

 

 

 

_fbp

.houseofmare.com

Hedefleme

Bu tanımlama bilgisi, Facebook tarafından, bu web sitesini ziyaret ettikten sonra Facebook'ta veya Facebook reklamları tarafından desteklenen bir dijital platformda olduklarında reklam sunmak üzere ayarlanır.

3 ay

_y

.houseofmare.com

Analiz

Bu çerez, Shopify'ın analiz paketi ile ilişkilidir.

1 yıl

_s

.houseofmare.com

Analiz

Bu çerez, Shopify'ın analiz paketi ile ilişkilidir.

30 dakika

_shopify_y

.houseofmare.com

Analiz

Bu çerez, Shopify'ın analiz paketi ile ilişkilidir.

1 yıl

_shopify_s

.houseofmare.com

Analiz

Bu çerez, Shopify'ın analiz paketi ile ilişkilidir.

30 dakika

_landing_page

.houseofmare.com

Analiz

Bu çerez, Shopify platformunda oluşturulan web sitesi tarafından ayarlanır ve açılış sayfalarını izlemek için kullanılır.

14 gün

_shopify_sa_t

.houseofmare.com

Analiz

Bu çerez Shopify tarafından ayarlanır ve pazarlama ve yönlendirmelerle ilgili analizler için kullanılır.

30 dakika

_shopify_sa_p

.houseofmare.com

Analiz

Bu çerez Shopify tarafından ayarlanır ve pazarlama ve yönlendirmelerle ilgili analizler için kullanılır.

30 dakika

_ga

.houseofmare.com

Analiz

Bu çerez, Google Analytics tarafından yüklenir. Çerez, sitenin analitik raporu için ziyaretçi, oturum, kampanya verilerini hesaplamak ve site kullanımını takip etmek için kullanılır. Çerezler, bilgileri anonim olarak depolar ve benzersiz ziyaretçileri tanımlamak için rastgele oluşturulmuş bir sayı atar.

2 yıl

_gid

.houseofmare.com

Analiz

Bu çerez, Google Analytics tarafından yüklenir. Çerez, ziyaretçilerin bir web sitesini nasıl kullandığına ilişkin bilgileri depolamak için kullanılır ve web sitesinin nasıl çalıştığına dair bir analitik raporu oluşturmaya yardımcı olur. Ziyaretçi sayısı, geldikleri kaynak ve anonim bir biçimde ziyaret edilen sayfalar dahil olmak üzere toplanan veriler.

1 gün

 

KİŞİSEL VERİLERİNİZE İLİŞKİN HAKLARINIZ

Veri sahibi olarak House Of Mare’ye başvurarak;

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemlerin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemlerin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Yukarıda sayılan haklarınıza ilişkin taleplerinizi Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de öngörülen başvuru usullerine uygun olarak House Of Mare’ye iletmeniz durumunda House Of Mare talebinizi niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, House Of Mare Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücreti alabilir.

Şirketimizin iletişim bilgileri aşağıdaki gibidir:

Hom Danışmanlık ve Tekstil Limited Şirketi

Adres: Zencefil Sokak No:2 D:1 Konaklar Mah. Beşiktaş/İstanbul

E-posta: info@houseofmare.com